fbpx

Περί αστρολογίας

Επιλέγοντας ωροσκόπο για το παιδί μας

Επιλέγοντας ωροσκόπο για το παιδί μας

Επιλέγοντας ωροσκόπο για το παιδί μας

Το άρθρο αυτό απευθύνεται κυρίως σε αστρολόγους, αλλά και σ’ εκείνους που έχουν κάποιες καλές γνώσεις αστρολογίας.

Πολλές φορές οι σχέσεις γονέων – παιδιών είναι προβληματικές. Δεν μιλώ για τις ευαίσθητες ηλικίες όπως η εφηβεία, αλλά σχέσεις μη αρμονικές για μια ζωή.

Ένας από τους λόγους μια τέτοιας προβληματικής σχέσης, μπορεί να είναι και μια κακή όψη ανάμεσα στα αστρολογικά στοιχεία γονιού – παιδιού και κυρίως των βασικών στοιχείων ζωδίου και ωροσκόπου των δύο.

Βέβαια όταν γεννηθεί το παιδί, τα πράγματα δεν αλλάζουν. Για κάποιον όμως που τον έχει απασχολήσει το θέμα νωρίς, νομίζω ότι μπορεί να συμβάλει θετικά ο ίδιος ο γονιός.

Πώς μπορεί να το κάνει αυτό; Μα επιλέγοντας τον ωροσκόπο του παιδιού του κατά τη σύλληψη και προσέχοντας αυτός να μην τετραγωνίζεται, έρχεται σε αντίθεση και πολύ περισσότερο να μην σχηματίζει ασύνδετο (δηλαδή να απέχει ένα ή πέντε ζώδια) με το ζώδιό ή τον ωροσκόπο του.

Τα τετράγωνα, οι αντιθέσεις και περισσότερο το ασύνδετο είναι οι προβληματικές γωνίες στους αστρολογικούς χάρτες. Επειδή έχω μελετήσει πολλές περιπτώσεις τέτοιων προβληματικών σχέσεων, είδα ότι σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, έχουμε ένα ή δύο τέτοιους σχηματισμούς στα ωροσκόπιά τους.

Η σκέψη που έκανα λοιπόν, είναι, για εκείνους που νωρίς έχουν ασχοληθεί με την αστρολογία, ή για τους αστρολόγους που θέλουν να βοηθήσουν σ’ αυτό, να ενημερωθούν οι μελλοντικοί γονείς στην επιλογή ωροσκόπου του παιδιού τους, τέτοιου, που να αποφύγουν μια προβληματική σχέση με το παιδί που θα έρθει.

Εδώ βασίζομαι στις παρατηρήσεις των αρχαίων αστρολόγων της Αιγύπτου, κυρίως του Πετόσιρι.

«Λένε δε αυτοί που είναι μαζί με τον Πετόσιρι, ότι όπου βρίσκεται η Σελήνη κατά τη σύλληψη, εκείνο το σημείο θα ωροσκοπήσει στη γέννηση, ενώ όπου βρίσκεται η Σελήνη κατά τη γέννηση, εκείνο το σημείο ωροσκοπούσε κατά την σύλληψη».

Με παρατηρήσεις είχαν διαπιστώσει ότι η θέση της Σελήνης κατά τη σύλληψη, θα είναι ο ωροσκόπος κατά την γέννηση.

astrologia epilegontas oroskopo gia to paidi mas astrologikos xartis

Με αυτό σαν δεδομένο, κι επειδή η Σελήνη παραμένει για δύο και κάτι μέρες σε κάθε ζώδιο, μπορούμε εύκολα να ξέρουμε τη θέση της για κάθε μέρα και η μέλλουσα μητέρα να επιδιώξει εγκυμοσύνη κάποια μέρα, που η Σελήνη θα έχει καλή όψη με το ζώδιό της ή και τον ωροσκόπο της.

Αυτό σημαίνει ότι και ο ωροσκόπος του παιδιού της θα έχει καλή σχέση με τα δικά της αστρολογικά δεδομένα.

Τι πρέπει να κάνει λοιπόν ο/η ενδιαφερόμενος/η;

Έχοντας υπόψη το ζώδιό του και τον ωροσκόπο του, μπορεί εύκολα να εντοπίσει τα ζώδια που θα ήταν προβληματικά, ως ωροσκόπος του παιδιού του/ης. Μετρώντας δηλαδή πέντε ζώδια θα βρει π.χ. ότι για τον Κριό, ασύνδετα είναι η Παρθένος και ο Σκορπιός, για τον Ταύρο ο Ζυγός και ο Τοξότης κ.ο.κ.

Το δεύτερο που πρέπει να δει, είναι η θέση της Σελήνης.

Εδώ μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει και αστρολογικές εφημερίδες, αλλά υπάρχουν ελεύθερα αστρολογικά προγράμματα τα οποία δίνουν δωρεάν τέτοιες πληροφορίες.

Στον σύνδεσμο π.χ. https://www.astrolog.org/astrolog/astfile.htm μπορεί να βρει κάποιος να κατεβάσει στο laptop του το ελεύθερο αστρολογικό πρόγραμμα astrolog 7.6 το οποίο απλά αποσυμπιέζεται σε κάποιο φάκελο και τρέχει με ένα απλό κλικ.

Ας είναι καλά ο δημιουργός του Walter D. Pullen, που το έγραψε και το συντηρεί.

astrologia epilegontas oroskopo gia to paidi mas astrolog

Με το πρόγραμμα αυτό που σας δίνει τον αστρολογικό χάρτη της στιγμής, μπορείτε να κάνετε εύκολα περίπατο και να δείτε τη θέση της Σελήνης όπως προχωράνε οι μέρες.

Τα βήματα είναι τα εξής:

  • Όπως έχει ανοίξει το πρόγραμμα, με SHIFT+N ξεκινά το «animation”, δηλαδή ο περίπατος. Ο δρομέας βλέπουμε ότι παίζει.
  • Πρώτη ενέργεια: πατάμε P, (pause) για να σταματήσουμε το δρομέα και να τον ελέγχουμε εμείς.

  • Πατάμε SHIFT + 4 (δηλαδή $) που σημαίνει ότι καθορίζουμε βήμα ημέρας.

  • Στην συνέχεια με το «+» προχωρούμε μέρα-μέρα εμπρός, με το μείον πάμε πίσω.

  • Στην στήλη δεξιά φαίνεται και η ημερομηνία και οι θέσεις Ήλιου, Σελήνης και πλανητών.

Τώρα πρέπει να εντοπίσουμε ημέρες που η θέση της Σελήνης (δηλαδή η θέση του μελλοντικού ωροσκόπου του παιδιού) θα είναι σε μη επιθυμητά ζώδια για να τις αποφύγουμε.

Μάλιστα μπορούμε να επιλέξουμε και ζώδια που σχηματίζουν τρίγωνο, δηλαδή είναι το τέταρτο ζώδιο μετά ή πριν τον Ήλιο ή τον Ωροσκόπο του μέλλοντος γονέα.

Ως παράδειγμα θα έλεγα, ότι μια μητέρα «Υδροχόος», θα έπρεπε να αποφύγει σύλληψη με Σελήνη στον Καρκίνο ή την Παρθένο, ενώ θα ήταν καλό να το προσπαθήσει με τη Σελήνη στους Διδύμους ή τον Ζυγό.